Czas na zapowiadaną letnią klasykę. Cóż nie podbije lepiej dziecięcego podniebienia jak ciasto z galaretką i owocami :) a zainspirowała mnie do tego dzisiejsza wizyta znajomych z dzieciakami :)
Przepis na biszkoptowy spód zaprezentowałam w poprzednim poście, a reszta to już prościzna ;)
Krem:
Przepis na biszkoptowy spód zaprezentowałam w poprzednim poście, a reszta to już prościzna ;)
Krem:
- 400 g serka wanilinowego typu Danio
- 250 g serka mascarpone
Dodatkowo:
- opakowanie galaretki truskawkowej
- 250 g borówek amerykański
- 250 g malin
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklakach gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Owoce myjemy i suszymy. Gdy galaretka będzie całkowicie przestudzona i odrobinę ścięta przygotowujemy krem. W tym celu należny wymieszać serek wanilinowy z mascarpone- nic prostszego :)
Następnie na wcześniej przygotowany biszkoptowy spód wykładamy krem, owoce i zalewamy galaretką. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz