Kolejna gwiazdkowa propozycja. Tym razem bardziej tradycyjna :) uwielbiam połączenie wanilii i migdałów :) Przepis zaczerpnięty z bloga Kuchenne Wyliczanki.
Składniki:
- 300 g mąki
- 200 g masła
- 100 g cukru pudru
- 100 g obranych migdałów
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 żółtko
- 3/4 łyżeczki do pieczenia
Dodatkowo:
- cukier puder do posypania
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i szybko wyrobić ciasto. Uformować kulkę, owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Wykroić ciasteczka, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 170ºC przez 10-15 minut.
Gotowe ciasteczka posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz